Kalkhoven, Willem

Willem Kalkhoven (1916) werd op 25 januari 1944 op las van de Duitse Fachberater van het arbeidsbureau gearresteerd als contractbreker. Dat wil zeggen dat hij zijn contract om in Duitsland te gaan werken niet was nagekomen. Naar alle waarschijnlijkheid was hij dus een onderduiker. Kalkhoven werd  op de 27e overgebracht… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Klaveren, Piet van

De grondwerker Piet van Klaveren (1912) had in juni 1943 naar Bochum in Duitsland moeten afreizen in het kader van de arbeidsinzet, maar was niet gegaan. Hij werd op 22 juli gearresteerd en als contractbreker naar strafkamp Ommen overgebracht. Toen hij even verlof kreeg nam hij zijn kans waar en… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Verwoerd, Isaac

Isaac Verwoerd bleef ongeoorloofd weg van zijn werk bij een “bunkerbouwer”. Hij werd gearresteerd en belandde via Kamp Amersfoort in het concentratiekamp Neuengamme. Hij stierf in een “buitenkamp”…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Stokkel, Hermanus

Sachbearbeiter Griesser van het Leids arbeidsbureau verzocht op 6 maart 1943 de aanhouding van de wolkammer Herman Stokkel (1922) als Arbeitsvetragsbrecher’. Die werd op 19 mei 1944 aangehouden door de Leidse politie en op 23 mei door de Staatspolitie naar Amersfoort gebracht. Op 9 juni ging hij op transport naar… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .