Kalkhoven, Willem

Willem Kalkhoven (1916) werd op 25 januari 1944 op las van de Duitse Fachberater van het arbeidsbureau gearresteerd als contractbreker. Dat wil zeggen dat hij zijn contract om in Duitsland te gaan werken niet was nagekomen. Naar alle waarschijnlijkheid was hij dus een onderduiker. Kalkhoven werd  op de 27e overgebracht… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Klaveren, Piet van

De grondwerker Piet van Klaveren (1912) had in juni naar Bochum in Duitsland moeten afreizen in het kader van de arbeidsinzet, maar was niet gegaan. Hij werd op 22 juli 1943 gearresteerd en als contractbreker naar strafkamp Ommen overgebracht. Toen hij even verlof kreeg nam hij zijn kans waar en… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Verwoerd, Isaac

Isaac Verwoerd bleef ongeoorloofd weg van zijn werk bij een “bunkerbouwer”. Hij werd gearresteerd en belandde via Kamp Amersfoort in het concentratiekamp Neuengamme. Hij stierf in een “buitenkamp”…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Stokkel, Hermanus

De Fachberater van het Leidse arbeidsbureau droeg op 6 maart 1944 de Leidse politie op om de wolkammer Hermanus Stokkel (1922) op te sporen omdat hij een contractbreker was. Op 23 mei werd hij gearresteerd en naar Kamp Amersfoort overgebracht. Op 9 juni naar de Bauleitung in Emden voor het… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .