Boon, Els

Els Boon (1916-2004) studeerde vanaf 1937 rechten in Leiden. In 1942 raakte zij betrokken bij het onderduiken van Joden. Ze werd medewerkster van de Escape-lijn om mensen naar BelgiĆ« en verder te brengen. Ze kreeg contact met Jet Roosenburg van de inlichtingendienst Fiat Libertas; toen die werd gearresteerd, naam zij… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Roosenburg, Jet

Jet Roosenburg (1916-1972), afkomstig uit Den Haag, studeerde in 1940 letteren aan de Leidse universiteit. In 1940 werd ze verspreider van het illegale blad Het Parool. Daarnaast werd zij medewerkster van de groep Fiat Libertas, een groep die via BelgiĆ« en Frankrijk mensen en informatie smokkelde naar Spanje met eindbestemming… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Exalto, Else

Else Exalto (1918) studeerde in 1940 biologie aan de Leidse universiteit. Na de sluiting van de universiteit ging ze verder studeren in Utrecht. Ze leerde Lex Althoff kennen en werd verspreider van Het Parool, diverse illegale pamfletten en van Ons Volk. Daarnaast werd ze medewerker van de groep Fiat Libertas,… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .