Martijn, Piet

Piet Martijn (1902) was bij het uitbreken van de oorlog in mei 1940 werkzaam bij de Leidse lichtfabriek. Voor de oorlog was hij actief lid van het NVV en stemde SDAP. Al snel na de capitulatie kwam hij in contact met mensen van het illegale blad De Waarheiden ging meewerken… verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 18/02/2020

Tuuk, Geert van der

Geert van der Tuuk (1921-2001) was medewerker van het illegale blad Het Dagelijks Nieuws. Alle oud-medewerkers kregen na de Bevrijding een oorkonde, ondertekend door de leiding van het blad. De handtekeningen op dit exemplaar (in particulier bezit) zijn  enigszins verbleekt. Geert was gehuwd met Hilena ten Wolde…. verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 16/09/2019

Meijer, Herman

Via de transportondernemer Herman Meijer kreeg het illegale Leidse blad Het Dagelijks Nieuws de beschikking over papier, inkt en stencils. Hij regelde ook dat men via boekhandel-drukkerij Demmenie de beschikking over een nieuwe stencilmachine kreeg. Meijer werd geïnterviewd voor het project Ook in Leiden…. verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 26/01/2018

Welzen, Marinus van

Marinus van Welzen (1895) verzorgde, net als zijn jongere broer Dirk Jan, de productie van het Leidse illegale blad Het Dagelijks Nieuws. In zijn bedrijf werd onder meer een grote hoeveelheid papier versneden tot het benodigde formaat…. verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 26/01/2018