Mieloo, Sam

Sam Mieloo was medewerker van het illegale blad De Waarheid. Bij hem thuis werd het blad enige tijd gestencild. Zijn naam komt voor op een lijst van illegale werkers. Zijn naam wordt ook genoemd door Nico Olivier in een interview voor het project Ook in Leiden…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Noordijk, J.D.

De naam J.D. Noordijk komt voor op een lijst met namen van illegale werkers. Mogelijk betreft het de Leidse vertegenwoordiger van het studentenverzet A.J. Noordijk of J.A. Noordijk, uitgever van het Leidse illegale blad Leidsche brief, dat van begin oktober 1944 tot begin februari 1945 verscheen…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Mizee, Elle

Volgens een naoorlogse lijst met namen van illegale werkers was Elle (Gabriëlle) Mizee (1923-1993) medewerkster van de Kroniek van de Week…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Raas, J.

Op een naoorlogse lijst met namen van illegale werkers staat de naam van J. Raas als medewerker van het illegale blad De Waarheid.  Gelet op het adres woonde hij of zij in huis bij Cornelis en Maria van Opstal-Link…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Link, Aat

Aat (Abraham) Link (1915-1994) was verspreider van De Waarheid. Hij was een jongere broer van Maria van Opstal-Link. In ieder geval hebben zij onderdak verleend aan een onderduiker. Die plaatste na de oorlog een advertentie in De Nieuwe Leidsche Courant, waarin hij hen bedankte voor de goede zorgen gedurende de… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .