Demmenie, Pieter

Piet Demmenie (1910-1994) was met zijn vader Louis (1883-1957) firmant van de door Louis opgerichte Fa. Demmenie & zn met twee vestigingen aan de Haarlemmerstraat. Op nummer 169 was de kantoorboekhandel gevestigd. Daarnaast was er op nummer 219 een handelsdrukkerij. Op 28 februari 1944 deed de Sipo/SD een inval in… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Mieloo, Sam

Sam Mieloo was medewerker van het illegale blad De Waarheid. Bij hem thuis werd het blad enige tijd gestencild. Zijn naam komt voor op een lijst van illegale werkers. Zijn naam wordt ook genoemd door Nico Olivier in een interview voor het project Ook in Leiden…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Noordijk, J.D.

De naam J.D. Noordijk komt voor op een lijst met namen van illegale werkers. Mogelijk betreft het de Leidse vertegenwoordiger van het studentenverzet A.J. Noordijk of J.A. Noordijk, uitgever van het Leidse illegale blad Leidsche brief, dat van begin oktober 1944 tot begin februari 1945 verscheen…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Mizee, Elle

Volgens een naoorlogse lijst met namen van illegale werkers was Elle (Gabriëlle) Mizee (1923-1993) medewerkster van de Kroniek van de Week…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Raas, J.

Op een naoorlogse lijst met namen van illegale werkers staat de naam van J. Raas als medewerker van het illegale blad De Waarheid.  Gelet op het adres woonde hij of zij in huis bij Cornelis en Maria van Opstal-Link…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .