Hers, Hans

Hans Hers (1917-2006), student medicijnen, had in 1939 een ontmoeting  met John Cumberlidge van de Britse geheime dienst en kreeg een uitnodiging om in Engeland een opleiding als Intelligence Officer te volgen. In mei 1940 was hij als dienstplichtig korporaal van de geneeskundige troepen betrokken bij de gevechten rond vliegveld… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Baas Becking, prof. dr. L. G. M.

Prof. dr. Lourens Baas Becking (1895 – 1963) was in 1930 benoemd tot hoogleraar algemene botanie aan de Rijksuniversiteit Leiden, nadat hij in de Verenigde Staten een wetenschappelijke carrière had gemaakt. Tevens werd hij directeur van de Hortus Botanicus. Tijdens zijn directeurschap verrees daar het kassencomplex met de Victoriakas. In… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Mesritz, Jean

Jean C. A. Mesritz (1918 – 1945) studeerde Nederlands recht aan de Leidse universiteit toen de oorlog uitbrak. Hij was lid van het Leidsch Studentencorps en reserve-cornet der Bereden Artillerie. Een plan om op 13 augustus 1940 samen met  Carel Kranenburg, Erik Michielsen en Erik Hazelhoff Roelfzema op een Scheveningse… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .