James, Eric

In mei 1944 besloten Daan Wagner, Eric James en P. Zwanenburg een nieuwsbulletin te beginnen dat Radionieuws werd genoemd. Ze werkten ook al mee aan de verspreiding van Het Parool, zodat de titel al gauw werd gewijzigd in Radionieuws in samenwerking met Het Parool. Hanco de Gruyter kwam het team… verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 22/01/2018

Wagner, Daan

Daan (D.J.) Wagner, student, woonde in huis bij de familie James. Hij en Eric James werkten mee aan de verspreiding van Het Parool. In mei 1944 besloten Daan, Eric en P. Zwanenburg een nieuwsbulletin te beginnen dat Radionieuws werd genoemd. Al snel werd de titel gewijzigd in Radionieuws in samenwerking… verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 22/01/2018

Josselin de Jong, Theo de

Theo de Josselin de Jong had eindexamen gedaan aan de christelijke HBS. In Oegstgeest raakte hij berokken bij de illegaliteit en deed mee aan de overval op het distributiekantoor op 9 november 1943. In mei 1944 besloten Daan Wagner, Eric James en P. Zwanenburg een nieuwsbulletin te beginnen dat Radionieuws… verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 22/01/2018

Gruyter, Hanco en Marlise de

Jan Hanco de Gruyter deed in 1941 eindexamen aan de Christelijke HBS en schreef zich in aan de Technische Hogeschool in Delft. In 1944 werkte hij mee aan de vervaardiging van het illegale blad Radionieuws, samen met Daan Wagneren Eric James (die hij allebei kende van de hockeyclub) en P…. verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 22/01/2018