Trapman, F. J. J.

F.J.J. (Franciscus) Trapman (1885) was een invloedrijk advocaat. Hij vormde een maatschap met Ph. J. de Ruijter de Wildt en P. J. Teebaal met een kantoor aan de Breestraat. Daarnaast was hij ook maatschappelijk actief. Zo was hij onder meer secretaris van de Vereniging van Leidsche IndustriĆ«len en adviseur en… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Hannivoort, Jan

De advocaat J.A. (Jan) Hannivoort (1906-1991) werd in november 1940 secretaris van De Nederlandsche Unie als opvolger van Huib Burgersdijk. Van hem is een aanvraag voor een vals persoonsbewijs bewaard gebleven, daterend uit de Hongerwinter. De aanvraag was gericht aan de ambtenaar van het Leidse Bureau Bevolking, Cor van Wijk…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Nord Thomson, Gustaaf

De advocaat Gustaaf H.E. Nord Thomson (1889) had zich in 1929 in Leiden als advocaat gevestigd. Aan het begin van de bezetting oefende hij de praktijk uit in associatie met mr. L. Sprey en in samenwerking met de advocate mej. mr. C. van Overeem, die boven de praktijk aan de… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Goudsmit, mr. H.R.

Mr. H.R. (Henri) Goudsmit (1901-1977) was advocaat met een praktijk aan de Papengracht. Op grond van de anti-Joodse maatregelen moest hij per 1 mei 1941 zijn praktijk neerleggen. Zes weken later moest hij op last van de bezetter met zijn gezin de woning verlaten met achterlating van geheel het meubilair…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Ruijter de Wildt, Philippus

De advocaat mr. Ph.J. (Philippus Johannes) de Ruijter de Wildt (1908-1991) werd na de bevrijding voorzitter van het Leidse tribunaal, dat in het kader van de Bijzondere Rechtspleging werd belast met de berechting van politieke verdachten. De zittingen werden onder grote publieke belangstelling gehouden in het gebouw van het kantongerecht…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .