Engberts, Jan

Jan Engberts werkte bij het Centraal Bevolkingsregister in Den Haag (Kleykamp). Hij kwam om bij het bombardement op dit gebouw op 11 april 1944 in de leeftijd van 26 jaar. De familie plaatse de volgende dag een overlijdensadvertentie in het Dagblad voor Leiden en omstreken met de vermelding dat hij… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Masurel, Pieter

Pieter Masurel werkte bij het Centraal Bevolkingsregister in Den Haag (Kleykamp). Hij kwam om bij het bombardement op dit gebouw op 11 april 1944, 22 jaar oud. NB. In 1944 luidde het adres Kameling Onneslaan 41…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Lieshout, Jannetje van

Jannetje van Lieshout, 23 jaar oud, werkte bij het Centraal Bevolkingsregister in Den Haag, dat gevestigd was in Kunstzaal Kleykamp. Zij kwam om het leven bij het bombardement op dit gebouw op 11 april 1944…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Meichlböck, Mitzi

De in Wenen geboren Mitzi Meichlböck werkte bij het Centraal Bevolkingsregister in Den Haag (Kleykamp). Zij overleed  op 13 april 1944 aan haar verwondingen die zij had opgelopen bij het bombardement op dit gebouw op 11 april 1944. Zij was een pleegdochter van mw. J. Vorst-van Velzen, die een overlijdensadvertentie… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Kleykamp

Met ingang van 1 juli 1936 werden alle inwoners van Nederland opgenomen in het bevolkingsregister. De gemeenten moesten van iedere inwoner een persoonskaart aanmaken, waarop een aantal noodzakelijk geachte persoonsgegevens werden vastgelegd. De persoonskaart werd bewaard bij de gemeenten, maar een duplicaat werd opgenomen in het Centraal  Bevolkingsregister in Den… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .