Middag over WO2 in Old School

Gepubliceerd door Alphons Siebelt op

Middag over WO2Op zondagmiddag 22 april wordt een bijzondere middag gehouden over Leiden in de Tweede Wereldoorlog, aan de hand van beelden en persoonlijke verhalen over de Hongerwinter van ’40-’45. Ze geven ons een indruk van de meest benarde winter van de 20ste eeuw. De verhalen worden met elkaar verbonden door achtergrondverhalen over de manieren waarop de Leidenaren aan eten zijn gekomen. Veel mensen haalden hun eten bij de gaarkeukens, maar lang niet iedereen. Eigenlijk moest iedereen vooral voor zichzelf zorgen.

 

De middag wordt gepresenteerd door Pim van der Heiden en Alphons Siebelt.

Pim van der Heiden is multimediaal kunstenaar. De afgelopen jaren interviewde hij tientallen Leidenaren over hun herinneringen aan de oorlog. De verhalen zijn opgenomen en vormen de kern van de expositie Over Oorlog Gesproken, die op 4 mei in de Catharinafoyer van de Stadsgehoorzaal wordt geopend. Naast zijn project toe te lichten zal hij een aantal verhalen afspelen. Alphons Siebelt is historicus en schreef vier boeken en een aantal artikelen over Leiden in oorlogstijd. In maart verscheen zijn nieuwste boek: ‘Het is een raadsel waarvan de bevolking heeft geleefd. Leidse voedselvoorziening in de Hongerwinter’. Ook beheert hij deze website www.leiden4045.nl. Zie ook www.onderduikers.nl.

De middag vindt plaats op zondag 22 april, van 15:00 uur tot 17:00 uur in Old School aan het Pieterskerkhof 4A. De toegang is gratis, maar vanwege het beperkt aantal plaatsen wordt van bezoekers verwacht zich aan te melden.

Aanmelden via contact@leiden4045.nl of via Facebook: @leiden4045.

Categorieën: Archief