Bron: Oegstgeest in bange dagen

Het in 1994 verschenen het boek Oegstgeest in bange dagen is nog steeds een onmisbaar naslagwerk over personen uit en gebeurtenissen in Oegstgeest tijdens de Tweede Wereldoorlog. De auteurs Riet van Dort en Bert Driessen hebben aan de hand van gesprekken met talloze (oud-)inwoners en met gebruikmaking van archiefmateriaal en… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .
Boek hongerwinter Leiden

De Leidse voedselvoorziening in de Hongerwinter

Hoe overleefden de Leidenaren de Hongerwinter? Deze vraag staat centraal in het boek ‘Het is een raadsel waarvan de bevolking heeft geleefd. De Leidse voedselvoorziening in de Hongerwinter,   dat half maart uitkwam. Dat de voedselsituatie steeds slechter werd weet iedereen, maar welke gevolgen dat voor Leiden heeft gehad wordt nu… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Wilde, Han de

Han de Wilde (1907-1974) had een winkel in manufacturen en bedden. Gedurende de hele oorlog hield hij een dagboek bij met veel notities over wat er in Leiden en op het oorlogstoneel gebeurde. Het is een rijke bron van informatie, die in 2015 werd uitgegeven (literatuurlijst 2015C). Behalve winkelier en… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .