Horst, Henk van der

Kerkelijk ontvanger van de Nederlandse Hervormde Kerk, dat was het beroep van Henk van der Horst (1908). In 1942 begon hij met Wim Gunning en een zekere Aad met het verzorgen van ondergedoken Joden. Het groepje stond eenvoudigweg bekend onder de naam Henk-Wim-Aad. Het bleef tot het einde van de… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Rameau, Willem

Willem Rameau (1876-1965) was jarenlang koster van de Pieterskerk. Op 27 november 1940, daags na de onrust in de academische wereld naar aanleiding van de protesten tegen het ontslag van de Joodse medewerkers, kreeg hij bezoek van drie personen. Het waren mr. Ph. J. Idenburg, prof.dr. J.N. Bakhuizen van den… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Pitlo, Adriaan

Adriaan Pitlo (1905-1954) was tijdens de bezetting technisch ambtenaar van de Gemeentelijke Reinigings- en Ontsmettingsdienst. Aangezien hij na de bevrijding korte tijd lid was van de Vertrouwensraad der Leidse illegaliteit, moet hij illegaal actief zijn geweest, maar daarover is weinig bekend. Wel wordt hij op een lijst met illegale werkers… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Mey, A. van der

A. van der Mey wordt genoemd als medewerker van de groep Henk-Wim-Aad, maar begin jaren tachtig van de twintigste eeuw wist niemand meer wie hij was geweest. Wellicht was hij een van de oprichters van de groep. Mogelijk verhuisde hij met zijn gezin in 1954 naar Canada; om die reden… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Blind, Hansje

Hansje Blind was volgens een lijst met illegale werkers medewerkster van de groep Henk-Wim-Aad. Zij wordt ook genoemd in een interview met Henk van der Horst e.a. voor het project Ook in Leiden…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Opdam, Rita

Rita Opdam komt voor op een lijst met illegale werkers als medewerkster van de groep Henk-Wim-Aad. Haar broer Chris was eveneens bij deze groep betrokken maar ook bij enkele andere illegale groepen…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .