Krantz, Leonard Pieter

Leonard Krantz was de oudste beherend vennoot van de textielfabriek NV J.J. Krantz & zoon. Samen met zijn broer Adri vormde hij de directie. Als vooraanstaand Leids industrieel had hij zoals gebruikelijk posities in verschillende lokale economische organisaties. Naast functies in het Leidse bedrijfsleven had Leonard misschien enige belangstelling voor… verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 11/02/2021

Pollmann, Gerard

De winkelier Gerard Pollmann (huishoudelijke apparaten) was al vroeg lid van de NSB. In de oorlogsjaren werd hij lid van de Landwacht. Gerard was een oom van Joop Pollmann en had grote invloed op hem. Joop Pollmann schreef hierover in zijn graphic novel Kraut…. verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 21/10/2020

Bouwmeester, Goosen Egbert

Goosen Egbert Bouwmeester  was al voor de oorlog leraar tekenen en schilderen aan de Leidse Teken- en Schilderacademie Ars Aemula Naturae.  Bouwmeester was in 1897 geboren in Rotterdam en had gestudeerd in Antwerpen. Na te hebben gewerkt in Keulen, Bonn, Parijs en Antwerpen kwam hij in 1933 naar Leiden. Bouwmeester… verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 27/03/2019

Landwachtkazerne

De panden Nieuwsteeg 4, 6 en 8 vormden in 1940 één complex. Op nummer 4 was de Volkskredietbank gevestigd, op nummer 6 het Bureau van de Armenraad en op nummer 8 de Bank van Lening. In 1944 werd het pand nummer 4 in gebruik genomen door de Leidse Landwacht, die… verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 30/04/2018