Adres studentenalmanak 1941

Loebis, Daliloeddin

De uit Nederlands-Indië afkomstige arts Daliloeddin Loebis werd in 1940 met tal van anderen opgepakt als zogenoemde “Indische gijzelaar”. Hij verbleef enige tijd in het concentratiekamp Buchenwald…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .
Indonesische vlag

Loebis, Parlindoengan

De uit Nederlands-Indië afkomstige nationalistische arts Parlindoengan Loebis werd in juni 1941 gearresteerd wegens communistische activiteiten. Hij zat tot aan de Bevrijding in verschillende concentratiekampen…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .
Handtekening van de keuringsarts

Verhoog, Cornelis

Op het Leidse arbeidsbureau was een keuringsarts werkzaam die lid was van de NSB. Hij had in Leiden sinds 1938 een praktijk als homeopathisch arts. … verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Koolsbergen, Nico

Nico Koolsbergen (1916) was als semi-arts studerend voor zijn artsenbul, toen hij op 22 augustus 1942 werd gearresteerd op verdenking van spionage. Na te zijn berecht door het Amtsgericht in Aken werd hij op 29 januari 1943 overgebracht van Rotterdam naar Kamp Vught…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Reeser-Ykema, L.D.J. en Th.

Op een naoorlogse lijst met namen van illegale werkers staat de naam van L.D. J. Reeser, maar de aard en omvang van de activiteiten van deze persoon zijn niet bekend. L.D.J. Reeser was arts in Leiderdorp; ook mw. Th. Reeser-Ykema was arts. In 1948 vertrokken zij naar Indonesië…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Vries, Antoinette de

Enige maanden nadat Antoinette de Vries, afkomstig uit Rotterdam, in maart 1940 haart artsexamen had behaald aan de Leidse universiteit werd zij waarnemend huisarts in de gemeente Oegstgeest, wat zij tot na de bevrijding zou blijven. Ze betrok een kamer in een pension aan de Rijnsburgerweg. In het pension verbleven… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .