Dijk, Frans van

Frans van Dijk (1919) studeerde tijdens de oorlog economie in Amsterdam. Hij zat aanvankelijk ondergedoken bij de familie Maartense in de kelder onder de juwelierswinkel aan de Hoogstraat. Om veiligheidsredenen verhuisde hij naar het kaaspakhuis van de Fa. Van Dam in de Koppenhinksteeg. Mevrouw Maartense was een zuster van kaashandelaar… verder lezen ».

Rozendaal, Cornelis

Cornelis Rozendaal (1897-1983) was procuratiehouder van de groothandel in levensmiddelen Fa. De Jongh & Co aan de Nieuwe Rijn. Hij woonde aan het begin van de oorlog in de Stadhouderslaan naast de familie Everstijn, tot die verhuisde. De voormalige buren bleven bevriend en zijn oud-buurman, aanvankelijk hoofd van de Leidse… verder lezen ».

Meyer, Willem

Willem Meyer (1906) in het dagelijks leven Meijer inspecteur van de levensverzekeringsmaatschappij RVS. Hij werd medewerker van de Voedselorganisatie Leiden en later van de Intendance van de Binnenlandse Strijdkrachten. Na de opheffing van de BS was hij nog korte tijd hoofd van het afwikkelingsbureau van de Intendance. Hij voerde de… verder lezen ».