Neut, Adriaan van der

In 1933 was Adriaan van der Neut (1901) hoofd geworden van de openbare lagere school A aan de Zuidsingel (er was ook een school B). In zijn vrije tijd waren hij en zijn echtgenote Francisca van der Wolk enthousiaste leden van de vereniging Koninginnedag. In de Hongerwinter was hij officier… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Dijk, Frans van

Frans van Dijk (1919) studeerde tijdens de oorlog economie in Amsterdam. Hij zat aanvankelijk ondergedoken bij de familie Maartense in de kelder onder de juwelierswinkel aan de Hoogstraat. Om veiligheidsredenen verhuisde hij naar het kaaspakhuis van de Fa. Van Dam in de Koppenhinksteeg. Mevrouw Maartense was een zuster van kaashandelaar… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Perdeck, B.

De naam van B. Perdeck komt voor op een lijst met illegalen als medewerker van de illegale Voedselorganisatie Leiden (VOL). Frans van Dijk ook van de VOL heeft het over twee broers Perdeck…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Wentzel, Johanna

Studente Johanna Wentzel (1922) was medewerkster van de Voedselorganisatie Leiden en later van de Intendance van de Binnenlandse Strijdkrachten. Zij was bekend onder de schuilnaam Toos…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Rozendaal, Cornelis

Cornelis Rozendaal (1897-1983) was procuratiehouder van de groothandel in levensmiddelen Fa. De Jongh & Co aan de Nieuwe Rijn. Hij woonde aan het begin van de oorlog in de Stadhouderslaan naast de familie Everstijn, tot die verhuisde. De voormalige buren bleven bevriend en zijn oud-buurman, aanvankelijk hoofd van de Leidse… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Prins, Han en Jan

Han en Jan Prins waen medewerker van de Voedselorganisatie Leiden. Ze worden genoemd door Frans van Dijk, ook van de VOL en hun namen komen voor op een lijst met illegale werkers. NB: Het adres tijdens de oorlosjaren was Lammenschans 2…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Martijn-de Feij, Albert en Anna

Het echtpaar Albert en Anna Martijn-de Feij werd ge├»nterviewd in het kader van het project Ook in Leiden. Hun namen komen ook voor op een lijst met illegale werkers. De onderstaande tekst is vrijwel volledig gebaseerd op het interview. Albert Martijn (1917) was sedert 1938 in militaire dienst, waarschijnlijk bij… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Meyer, Willem

Willem Meyer (1906) in het dagelijks leven Meijer inspecteur van de levensverzekeringsmaatschappij RVS. Hij werd medewerker van de Voedselorganisatie Leiden en later van de Intendance van de Binnenlandse Strijdkrachten. Na de opheffing van de BS was hij nog korte tijd hoofd van het afwikkelingsbureau van de Intendance. Hij voerde de… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .