2020 begint met 1010 verhalen

Gepubliceerd door Alphons Siebelt op

1010 verhalenHet nieuwe jaar 2020 is goed begonnen voor Leiden4045.nl want er staan nu meer dan 1000 verhalen op de website. De komende maanden zal de website nog verder worden uitgebreid.

Via de website Leiden4045.nl krijgt men een goed beeld wat vele inwoners van Leiden hebben meegemaakt. Dat gebeurt vooral aan de hand van meer dan 1000 adressen en locaties, maar Leiden4045.nl biedt meer dan dat. In de teksten wordt vaak een verband gelegd met andere personen of gebeurtenissen. Zo wordt bijvoorbeeld duidelijk, dat veel mensen ondanks een heel verschillende achtergrond bewust of onbewust met of naast elkaar samenwerkten om een bepaald doel te bereiken. Je gaat ook steeds beter zien welke verschillen er in een en dezelfde straat konden zijn.

Op de website staan ook locaties uit de omringende plaatsen Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnsburg, Warmond en Zoeterwoude. Het gaat dan om personen en gebeurtenissen die met de Leiden te maken hebben gehad. Dat moet allemaal nog wat verder worden ontwikkeld, maar daarvoor moet er nog heel wat worden uitgezocht. Wie weet komt er nog eens iemand die daar aan wil bijdragen.

Categorieën: verhalen