Slagter, Annetje

Het boek Oegstgeest in bange dagen noemt Annetje Slagter (1925-2018) als medewerkster van de illegale spionage- en koeriersdienst Rolls Royce. Ze had in 1943 haar diploma behaald aan het Stedelijk Gymnasium in Leiden. Haar vader was secretaris-rentmeester van het Hoogheemraadschap Rijnland…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Reitsma, Paulien

Het boek Oegstgeest in bange dagen noemt Paulien Reitsma als medewerkster van de illegale spionage- en koeriersdienst Rolls Royce. Ze was een dochter van de directeur van het Openbaar Slachthuis, Keimpe Reitsma, die per 1 januari 1942 werd aangesteld. De familie Reitsma had een dienstwoning in of vlakbij het slachthuis…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Krieger, Jeanne

Jeanne Krieger wordt in het boek Oegstgeest in bange dagen genoemd als medewerkster van de illegale spionage- en koeriersdienst Rolls Royce. Ze slaagde in 1943 aan de vakschool Pont voor het diploma boekhouden. Haar vader was Japanoloog en conservator van het Museum voor Volkenkunde. Ook haar moeder was gepromoveerd…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Paulien Langhout

Over Paulien Langhout is alleen bekend dat zij verbindingsvrouw was voor de illegale spionage- en koeriersdienst Rolls Royce. Zij woonde in huis bij Olga van der Plas. Informatie uit het boek Oegstgeest in bange dagen…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Olga Charlotte van der Plas

Olga van der Plas was geboren in Nederlands-IndiĆ«. Zij was ongehuwd. In 1940 had zij een neef in huis, Charles Olke van der Plas. Die studeerde mijnbouw aan de Technische Hogeschool te Delft. In mei 1940 wilde Ok, zoals hij werd genoemd, al naar Engeland gaan, maar hij kwam niet… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Belgraver, Elly

Elly Belgraver (1926-2015) wordt in het boek Oegstgeest in bange dagen genoemd als medewerkster/koerierster van de illegale spionage- en koeriersgroep Rolls Royce. Zij was een dochter van de krijgsgevangen kapitein Herman Belgraver…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Tongeren-van der Kuij, Herman en Johanna van

Herman van Tongeren (1912-1991) was plaatselijk leider van de Landelijke Organisatie voor hulp aan onderduikers (LO) in Oegstgeest. Zijn naam komt voor op een lijst van namen van medewerkers van het district Leiden van de LO . Van Tongeren was opgeleid tot veearts, maar in de oorlogsjaren adjunct-directeur van het… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .