Krantz, Adriaan

De broers Adriaan en Leo Krantz vormden de directie van de textielfabriek NV J.J. Krantz en zoon, gespecialiseerd in de fariacage van uniformstof. De aandeelhouders van de textielfabriek hebben in de oorlogsjaren goud geld verdiend aan de productie voor de Wehrmacht en andere Duitse organisaties. Beide directeuren waren lid van… verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 11/02/2021

Krantz, Leonard Pieter

Leonard Krantz was de oudste beherend vennoot van de textielfabriek NV J.J. Krantz & zoon. Samen met zijn broer Adri vormde hij de directie. Als vooraanstaand Leids industrieel had hij zoals gebruikelijk posities in verschillende lokale economische organisaties. Naast functies in het Leidse bedrijfsleven had Leonard misschien enige belangstelling voor… verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 11/02/2021

Haar, Joannes ter

In 1937 werd Joannes ter Haar directeur van de Textielfabrieken NV Gebr. Van Wijk & Co, toen een van de oudste nog werkende textielfabrieken in Leiden. Ter Haar (1895) was afkomstig uit Amsterdam. Zijn mededirecteur was J.G.J. Verhey van Wijk, nazaat van de oprichter. Tijdens de oorlogsjaren kreeg de fabriek… verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 12/11/2020

Robbers, Leendert

Leendert Robbers (1903) was werkzaam bij de textielfabriek N.V. Gebr. Van Wijk & Co en al sinds 1932 bestuurslid van de Christelijke Besturenbond als vertegenwoordiger van de Christelijke bond van Textielarbeiders. Hulp aan onderduikers? Zijn naam komt voor op een lijst met illegale werkers.Uit andere bron weten we dat hij… verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 12/11/2020

Confectiefabriek Hartogs

Confectiefabriek Hartogs had zich in Leiden gevestigd, omdat het bedrijf in Rotterdam tijdens het bombardement van 14 mei 1940 compleet was verwoest. Hartogs vervaardigde hoofdzakelijk overhemden. In mei 1941 werd een Verwalter aangesteld. Oprichter en eigenaar Salomon Hartogs overleed kort daarop op 4 augustus, zijn vrouw Judith Hartogs-de Jong overleefde… verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 07/02/2017