Pitlo, Adriaan

Adriaan Pitlo (1905-1954) was tijdens de bezetting technisch ambtenaar van de Gemeentelijke Reinigings- en Ontsmettingsdienst. Aangezien hij na de bevrijding korte tijd lid was van de Vertrouwensraad der Leidse illegaliteit, moet hij illegaal actief zijn geweest, maar daarover is weinig bekend. Wel wordt hij op een lijst met illegale werkers… verder lezen ».

Schilp, Arthur

Arthur Schilp (1924) groeide op in een protestants-christelijk en Oranjegezind gezin. Zijn vader was Hendrik Schilp, directeur van de Christelijke Kweekschool. Na het behalen van zijn eindexamen ging hij in 1942 medicijnen studeren in Amsterdam. Op een tot nu toe onbekende manier raakte hij betrokken bij het vervalsen van papieren…. verder lezen ».

Stadhuis

Over het Leidse Stadhuis in oorlogstijd zou met gemak een aardig boekje kunnen worden geschreven. De bezetting trok zo zijn sporen binnen de gemeentelijke organisatie. De website Leiden4045.nl zal daar in aparte onderdelen aandacht aan schenken. Omdat het over tal van onderwerpen gaat zullen er zo nu en dan aanvullingen… verder lezen ».