Pollmann, Joop

Joop Pollmann (1922-1978?) voelde zich op jonge leeftijd sterk aangetrokken tot het nationaalsocialisme. Dat leverde een conflict op met zijn vader Paul, die in zijn winkel (Magazijn Sint Jozef) katholieke religieuze artikelen als heiligenbeelden, kerkboeken en rozenkransen verkocht. De rooms-katholieke kerk was een vurig opponent van het het nationaalsocialisme. Naast… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Robertson, Aad

Aad Robertson (1922) was een student rechten aan de Leidse universiteit. Robertson was lid van dezelfde jaarclub als Erik Hazelhoff Roelfzema. Frits van der Schriek, Chris Krediet en Gerhard Coutinho. Terwijl die clubgenoten naar Engeland vertrokken om dienst te nemen koos Aad voor de kant van de Duitsers. Hij was… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

SS-Mannschaftshaus

In het SS-Manschaftshaus verbleven enkele Duitse wetenschappers. Enkele Nederlandse SS’ers logeerden er in verband met hun huwelijk…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Musscher, Steven van

Steven van Musscher (1906) werd met ingang van 1 april 1941 benoemd tot inspecteur bij de Leidde gemeentepolitie. Voor de oorlog was hij bij de Koninklijke Marine geweest, waar hij in 1937 was benoemd tot Luitenant ter Zee 3e klasse bij de Marine-reserve. Van Musscher was een felle nationaalsocialist: lid… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .