Nagel-van Varick, Toon en Mijntje van der

Gepubliceerd door Alphons Siebelt op

Toon (1911-?) en Mijntje (1912-?) van der Nagel-van Varick woonden in een dienstwoning op het terrein van de Annaklinek. Toon was namelijk tuinman van de kliniek. Het boek Oegstgeest in bange dagen noemt hem als lid van de groep rond zwarte Frits (Henk van Beest alias Frits van de Klaauw), die in nauw contact stond met Theo en Sara Talboo-Lafeber.
Na de arrestatie van het echtpaar Talboo, het echtpaar Key en Reinier van Kampenhout op 19 januari 1945 haalde zwarte Frits verborgen wapens weg uit de woning van Van Kampenhout en bracht ze naar huize Nagel. Andr├ę, de zoon van het echtpaar Talboo, zou bij Nagel, die zelf een kleuter hadden, in huis komen, maar omdat Toon en Mijntje eveneens werden opgepakt moest hij weer van adres veranderen. Omdat zwarte Frits de verborgen wapens weer uit de woning van Van der Nagel weghaalde kwamen Toon en Mijntje toch weer vrij.
Nagel was lid van KP van zwarte Frits en deed mee aan overvallen op boeren. Als lid van de ploeg van zwarte Frits werd hij ook lid van de Binnenlandse Strijdkrachten in Oegstgeest.