Boek: Had het anders gekund? van Abel de Jong

Abel de Jong, Had het anders gekund? De dramatische ondergang van dokter Sally, de tweelingbroer van Lou de Jong, Amsterdam 2019. In 1943 werden Abel en Daan de Jong plotseling afgestaan door hun ouders, die het naderend onheil wilden ontvluchten. Abel werd begin maart 1943 opgehaald door ds. Koch uit… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .
communisten stalin lenin trotski

Communistenjacht

De website Leiden4045.nl bevat veel namen van omgekomen communisten, radicaal-socialisten en Trotskisten. Het lezen van De Waarheid was levensgevaarlijk, maar de verspreiding van het blad bleef altijd doorgaan…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Boek: Vuile oorlog in Den Haag van Rudi Harthoorn

In december 2011 verscheen een boek over de vervolging van communisten door de Sipo/SD in Den Haag, geschreven door Rudi Harthoorn. Daarin wordt ook aandacht besteed aan Leidse en Delftse communisten, revolutionair-socialisten en Trotskisten. De auteur heeft een lijst opgesteld van omgekomen arrestanten, waarop tientallen personen uit Leiden staan vermeld…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .
Boek: Gewone helden

Gewone helden: Dutch Paris

Het is tegenwoordig een onderwerp waar maar weinig echte belangstelling voor bestaat en waar bij voorbaat sceptisch op wordt gereageerd: helden uit het verzet. Helden zijn er genoeg te vinden in de media. Helden zijn succesvol. Zodra ze uit de bocht vliegen en hun kansen verspelen worden ze uitgelachen, zijn… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .