Kneifel, Arthur

Over het leven van Arthur Kneifel is weinig bekend. Hij werd geboren in 1914 in Baumberg (D) en woonde sinds 1916 in Leiden. Of dat met zijn ouders was of dat hij wellicht alleen naar Leiden is gekomen moet nog worden uitgezocht. In 1939 werd hij in Den Haag bokskampioen… verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 29/01/2021

Wehrmachtbezirksverwaltung

De Wehrmachtbezirksverwaltung was een instantie van de Wehrmacht die belast was met de administratie van gevorderde panden en terreinen. De instantie bepaalde zelf welke vergoeding de eigenaren of de gebruikers kregen. Die vergoeding werd dan uitbetaald door de gemeente. Het was voor eigenaren en gebruikers meestal een nadelige aangelegenheid, want… verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 25/01/2021

Heijningen, Anton van

Op 28 december 1941 kwam Van Heijningen tegen half vier op het politiebureau met het verzoek een kennis van hem in Amsterdam via de Amsterdamse politie op de hoogte te brengen dat hij die avond (weer) naar het Oostfront zou vertrekken. Hij was toen al een jaar in dienst van… verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 08/11/2020

Frentrop, Cornelis

In het overlijdensregister van de gemeente Leiden werd  op 9 augustus 1946 de overlijdensakte ingeschreven van Cornelis Frentrop (1924), afkomstig van het Standesamt van Berlijn. Volgens die Berlijnse akte stierf Cornelis op 4 augustus 1944 in Berlijn, maar volgens andere informatie stierf hij in Netta Druga, tegenwoordig in het oosten… verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 03/08/2018

Avondtekenschool

De Avondtekenschool stond onder auspiciën van de RK Volksbond en maakte gebruik van de gemeentelijke  school in de Paul Krugerstraat. De school bood een vierjarige opleiding voor heel uiteenlopende tekenvakken. De nadruk lag op de ontwikkeling van tekenvaardigheiden toepassing in ambachten en het bedrijfsleven, zoals reclame- en decorschilderen. Maar ook… verder lezen ».

Gepubliceerd op Redactie 12/04/2018