De Zoutkeet Leiden

De Zoutkeet

De Zoutkeet kreeg te maken met een vordering van de gemeente Leiden en met beslaglegging door het Feldwirtschaftskommando 7. Enige schade werd aangemeld bij de Schade Enquête Commissie…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Fabriek van suikerwerken gebr. Pel

De NV Fabriek van suikerwerken v.h. Gebroeders Pel aan de Morschweg 36-38 produceerde behalve fameuze borstplaat ook bonbons, vruchtenlimonade en siropen. Het waren producten in het luxe-segment die landelijke bekendheid genoten. Het bedrijf was waarschijnlijk was waarschijnlijk al opgericht in de 19e eeuw en werd in 1922 een NV met… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .
Vuurwerkfabriek Kat Leiden

Kat in het nauw?

De Leidse vuurwerkfabriek A.J. Kat was tijdens de Bezetting werkzaam voor de Wehrmacht, onder meer door het verwijderen van kruit uit buitgemaakte munitie. Na de oorlog werd de directeur/eigenaar Kat ter verantwoording geroepen…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Foto-litho Instelling Koningsveld NV

In 1937 betrok de  NV foto-litho-inrichting Koningsveld en zoon (voorheen NV Cliché-Industrie Konigsveld en Zn.) een nieuw pand aan de Breestraat, dat aan de achterzijde op de Boommarkt uitkwam.  Koningsveld maakte clichés en litho’s die vooral voor het maken van reclamedrukwerk en verpakkingen werden gebruikt. In 1943 werd het produceren… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .