Stempeltocht van de VVV in 1943

Stempeltocht van de VVV in 1943

Een dagje uit in eigen land! In 1942 en 1943 kon je in Zuid-Holland vele bezienswaardigheden bezoeken en stempeltjes verzamelen in een boekje van de VVV. Je kon er zelfs mooie prijzen mee winnen…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .
pantoffelparade verboden

Pantoffelparade verboden!

Het werd de Leidse jeugd begin 1942 steeds moeilijker gemaakt om iemand van het andere geslacht te ontmoeten. In bepaalde straten mocht je zelfs niet meer komen. De pantoffelparade in de Steenstraat en de Stationsweg werd verboden. Minderjarigen tot 18 jaar moesten om acht uur ’s avonds thuis zijn…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .
PPA wandelt weer

Per Pedes Apostolorum

In juli 1940 werd een nieuwe neutrale wandelsportvereniging opgericht: Per Pedes Apostolorum. Wandelen was een populaire recreatieve sport. De Bezetter keek met argusogen toe of er geen politiek werd bedreven…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .
Boksclub DTS

Boksen: DTS = Dik Tjerk Snik

In 1942 werd de boksclub DTS opgericht. DTS stond voor Door Trainen Sterk maar ook voor Dik Tjerk Snik. Hij slaagde er in om in 1943 en 1944 regelmatig wedstrijden te organiseren in de Stadsgehoorzaal…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Vakantiestress in 1942

Op 15 juli 1942 vertrok de eerste deportatietrein uit Auschwitz. In dezelfde maand gingen veel mensen met de trein naar hun vakantieadres. De treinen zaten op zaterdagmiddag mudjevol…. verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .

Wekker, Willem de

Willem de Wekker (1890) was een zeer actief lid van de Leidse Wandelsportvereniging. In het dagelijks leven was hij schilder bij de Noord-Zuid-Hollandse Tramwegmaatschappij. In de oorlogsjaren werd de wandelsport beperkt in dd deelname aan wandelevenementen, omdat en niet meer in groepsverband mocht deelnemen. Zolang er wandeltochten werden georganiseerd was… verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .
Stempeltocht van de VVV in 1943

Citytrips in 1943

In de zomer van 1943 organiseerde de VVV een toch langs vele plaatsen in Zuid-Holland. Een dagje uit in eigen land! Bij sommige bezienswaardigheden kon je een stempeltje krijgen in een speciaal boekje. … verder lezen ».

Gepubliceerd op geleden .