Stempeltocht van de VVV in 1943

Stempeltocht van de VVV in 1943Aan het Stationsplein was al tientallen jaren een kantoortje van de VVV gevestigd, de Vereniging voor Vreemdelingenverkeer. Daar kon je informatie krijgen zoals dagjesmensen die graag zien: foldertjes en kaartjes en zo meer. Misschien ook wel souvenirtjes zoals lepeltjes enzovoorts. In 1938 was er een fraaie folder uitgegeven in de drie belangrijke talen Frans, Duits en Engels én een in het Esperanto.

In 1942 ging Leiden meedoen aan een initiatief van de VVV uit Den Haag. Je kon een stempelkaart kopen waarmee je reductie kreeg op de toegangsprijs van deelnemende bezienswaardigheden in de provincie Zuid-Holland. Wie de meeste stempels verzamelde kon meeloten voor een prijs. Enkele Leidse bezienswaardigheden deden er aan mee.

Lees het verhaal over de stempeltocht die de 16-jarige Philip uit IJsselmonde in 1943 maakte en welke bezienswaardigheden hij in Leiden bezocht. En ook hoe de Leidenaar Willem de Wekker, een fervent wandelaar, tweemaal een zilveren penning voor zijn wandelprestatie kreeg.

Go to Locatie

Locatie

1400+ locaties

Go to verhaal

verhaal

1275+ verhalen

Go to Tijdlijn

Tijdlijn

1000+ datums

Go to trefwoord

trefwoord

400+ trefwoorden